phone_in_talk Anonymní nonstop linka pomoci

Běželi jsme proti homofobii a vzpomínali na oběti AIDS

SVĚTLO PRO AIDS - V neděli 19. května 2024 se uskutečnil již 13. ročník běhu proti homofobii Fun&Run 2024. Na tento den připadnul také Mezinárodní vzpomínkový den na oběti AIDS – International AIDS Cendlelight Memorial Day.


V letošním roce se všech závodů Fun&Run zúčastnilo 961 běžců, kteří dokázali vybrat skvělou částku 378 199 Kč pro poradnu sbarvouven.cz a Dům světla České společnosti AIDS pomoc.

Účastnici Fun&Run se mohli také vydovádět a zasoutěžit si na spoustě doprovodných akcí a nechat se otestovat v mobilním checkpointu ČSAP na HIV, syfilis a žloutenku typu B a C. V průběhu celého odpoledne naši zdravotníci provedli celkem 354 testů pro 124 klientů, z toho 122 na HIV, 102 na syfilis, 28 na žloutenku B a 102 na žloutenku C.

Pokud jste letos nestihli vyběhnout proti homofobii, a přesto chcete přispět na podporu Domu světla ČSAP a boje s HIV, stále máte možnost zapojit se do sbírky. Stačí kliknout na odkaz https://www.darujme.cz/projekt/1209576.


V neděli 19. 5. 2024 večer celý svět vzpomínal na oběti AIDS v rámci International AIDS Cendleling Memorial Day. U této příležitosti se v Praze obléklo do červeného světla několik významných budov:

  • Dům světla České společnosti AIDS pomoc,
  • Tančící dům,
  • Petřínská rozhledna,
  • Žižkovský TV vysílač,
  • Budova FEL ČVUT,
  • Libeňský zámeček.

Česká společnost AIDS pomoc pořádala vzpomínku Světlo pro AIDS již jedenáctým rokem. Motto letošního roku bylo „Společně vzpomínáme, společně léčíme, pomocí lásky a solidarity!“ Motto vyzývá k zamyšlení a zavázání se ke spolupráci na cestě k ukončení epidemie AIDS. Červená je nejenom barva světla, ale také barva stužky, která se stala symbolem podpory lidí žijících s HIV a AIDS nemocných. .

PŘIPRAVILA MARKÉTA